kirsty mitchell "wonderland" en utställning om kärlek, sorg & nyfunnen spiritualitet


När jag vaknat till i morse såg jag en notis från Fotografiska i mitt flöde. Det är sista helgen med utställningen "Wonderland" av fotografen Kirsty Mitchell. 
Jag har sett den två gånger. Första gången utan att veta vad den handlade om och blev trotts det helt hänförd. Andra gången förstod jag varför den talade så högt. 

"Wonderlands magiska kreationer och skogsscenerier både berör och fascinerar. Mitchell inledde sitt intensiva, 5 år långa projekt sommaren 2009, några månader efter hennes mammas tragiska död i cancer 2008. Skapandet blev hennes flykt från en smärtsam verklighet, och hon sökte sig tillbaka till den gemensamma sagovärld de hade delat under hennes uppväxt.
En vandring genom helande sorg i sagornas rike..."/ Text från Fotografiskas presetation av utställningen
 


En bit in i utställningen hängde en bild jag kände igen. Några månader tidigare visades utställningen i en annan stad, i ett annat land, i vilket ett stort modemagasin skapat notis om den. När jag ögnade igenom magasinet hade jag rivit ut bilden och stämplat fast den på min egna moodboardvägg av bilder som inspirerar mig. 
De är naturligtvis ännu vackrare i verkligheten.

Har ni tid finns det även filmat material där man får följa med i processen bakom bilderna och projektet Wonderland som är väl värt att slå sig ner och titta på!

Så, är ni i Stockholm, missa den inte!

Med värme,

Anna
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln