gyllene morgonstund med arbetsskildring senas 


Stack ut näsan tidigt i morse medan alltet fortafrande vilade runtomkring. Soluppgången alldeles gnistrande i ett tunnt lager frost. Vi står just i skiftning, tycker om. 
 


Pojken är så snabb att jag bara ser honom igenom halva rummet, sedan skingras bilden. Gång på gång springer han igenom rummet jag för aftonen håller seans i. Jag håller focus och förmedlar gästernas anförvanter. Det är en fin kväll i värme trotts ett stilla regn strax utanför.

Det är först i den avrundade frågestunden som kvinnan som bor i huset frågar om jag kan förnimma pojken som bor här? Just då står han stilla i hallen och kikar nyfiket fram runt ett hörn. Ja, svarar jag, det gör jag. Han står just där borta och tittar fram runt hörnet, brukar han göra det? Ja. Han brukar vara i hallen och sedan springa genom rummet här. Jag berättar att pojken sprungit under kvällen.
Kvinnan frågar om han är ensam men så känns det inte. Snarare som att han är nyfiken, busig och sprallig just så som barn är, även i hans nuvarande form.

Jag ber mina guider att prata med pojken och visa honom framåt. Det tar inte lång stund innan han följer dem. Hans energi lättar. Skingras. Jag upplever det som att hans energi försiktigt ”sugs” iväg. Snett uppåt och ut. Ett gult och vitt ljus uppstår i bilden och det känns väldigt lugnt, varmt och tryggt. Pojken vänder sig om några gånger. Då ser jag hans ansikte. Och ett leende.

Jag berättar vad jag uppfattar. Kvinnan som bor i huset blundar, skrattar lite och säger att hon kommer att sakna honom. Sedan tackar vi för kvällen och i bilen hem hälsar jag till pojken, titta dig nyfiket omkring även upp, ut och över. I sällskap. Just som det ska vara. Allt gott.
 


Någon frostnatt till och alla löven har fallit av. Ska passa på att andas in alla färgerna idag och strosa söndag i varma skor. I kväll väntar söndagsmiddag i klassiskt tacomanér med de som känns värme i hjärtat. Ser fram emot!

Njut söndag där ni är,

Anna
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln