Kalla faktas granskning av Ljusarbetare, TV4. Tankar & Ryt!


Jag har behövt se om den några gånger.
Min första impuls är att svära. Eller ryta.
Det jag och fler med mig arbetar för att förmedla smulas sönder av aktörer som inte vet bättre än att predika sin trosuppfattning som sanning. Det gör mig arg.
 

Kalla Fakta, "Lockad till självmord", TV4, TV4 play, spiritualitetens okända baksida, granskning av den spirituella branschen
Kalla Fakta, "Lockad till självmord", TV4, TV4 play, spiritualitetens okända baksida, granskning av den spirituella branschen


Granskningen är inte opartisk. Kalla Fakta har (efter att ha intervjuat många fler) valt aktörer som understryker en till synes redan satt tes och som dessutom uttalar sig på ett enligt mig omdömeslöst sätt (med undantag av Amanda och Matilda från Holycrap som bibehåller en ödmjuk ton under sin medverkan). Även om det är tröttsamt att gång på gång behöva förhålla sig till den massmediala bild som framhävs i jakten på klicks säger jag med hög och klar röst att uppenbarligen mår den spirituella branschen bra av att granskas. Extra så så länge den är självreglerad utan styrdokument i vilken det är upp till var och en att vara välutbildad och förhålla sig professionellt till etik och moral.
 
Lightworkers, själslig transformation, 5Dimensionen, star seeds, den stora medvetandehöjningen, livskontrakt, love and light, frekvenshöjning, nå uppstigning, uppvaknande och lämna Matrix (3D).
Jag har sedan jag påbörjade den här delen av mitt liv omgetts av aktörer som använder den här begreppskartan och svarar när jag möts av den att det är väldigt lite av det här jag förstår.
Om det var så att det fanns EN sanning som mänskligheten eller för all del den ickemänskliga exitensen i ett sådant scenario skulle sträva efter och uppnå-borde inte de som dedicerar och hänger sina liv åt det andliga sökandet komma fram till ungefär samma sak på ett globalt plan? Jag menar oavsett kulturell prägling?
Om det fanns en sanning,
Varför skulle vår uppfattning skilja sig från varandras?
Varför skulle min och prästen på den höga pelaren på Balis tropiska landsbygd skilja sig åt?
Jag får inte ihop det.
 
Med det sagt så säger jag med händerna ut i luften att det inte finns EN sanning. Vi befinner oss alla i ett undersökande. Och det är inte problematiskt förrän den dagen någon utger sig för att veta och börjar predika sin till omvärlden. Om man dessutom gör det utan att ha etik och moral i beaktning tar jag starkt avstånd.
 
Jag tror på energi. Men min tro om energi utesluter ingen annan. Min energivärld har inga konspirationsteorier, mörka energier eller demoner i bakfickan. Jag tror på att vara en god människa, att vi skapar våra liv inifrån och ut och att vi så, skapar världen tillsammans. Ja tänk, hela universum faktiskt.
Jag tror på att vi ska göra så gott vi kan medan vi är här. Lära oss så mycket som möjligt, vara snälla med oss och omgivningen och passa på att ha så roligt vi bara kan medan vi är här. Jag tror på att hjälpa de vi har omkring oss så att de ser ljus när det är svårt och inge hopp. Jag tror på kärlek och godhet och att snällhet och acceptans är alldeles underskattade egenskaper. Att det är det budskapet vi ska sprida så långt som möjligt.
 
I det öppna, nyfikna sökandet behöver vi inte rörelser som talar om för oss vad som är upplyst, som eftersträvar ett vi och dom eller packar på oss rädslor.
Vi behöver hålla blicken granskande, behålla sunt förnuft och stå med båda fötterna på jorden.
För ett vet jag, det är här vi ska vara.

Har ni sett den?
Vad är era tankar?
 
Med värme och omtanke,
 
Anna
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln