Storseans Husby SÄteri, Söderköping


För några veckor sedan fick jag förfrågan om att hålla storseans på Husby Säteri, slottet i hjärtat av Östergötland med anor från 1795. En Helt sagolik, fantastisk miljö!
Utanför i mörkret blåste småregn i höstrusket men väl inne värmde både välkomnande, levande ljus och förväntan. Ett 60-tal gäster hade ätit gott innan jag tog vid och arbetade. Både spänning och nyfikenhet runt det andliga speglade sig i den anrika kristallen och mina steg över det mjuka trägolvet ackompanjerades av knäppningar från tusen och tusen steg före mig.
 

Tillsammans med Irene Wastesson som äger Husby Säteri tillsammans med sin man Fredrik.
Tillsammans med Irene Wastesson som äger Husby Säteri tillsammans med sin man Fredrik.

Historiens närvaro i de ståtliga, vackra rummen skapade gåshud till och med över mina armar och släppte kanske inte förrän jag kramade om den sista gästen just efter avrundningen. Vackra, varma, personliga möten med nära. Visserligen från andra sidan men så högst påtagligt närvarande, just inpå oss.
 


Och om de hade påhälsning utan fysik boende i salongerna? Ooo ja. Just som det är i byggnader med historik. Redan när jag mediterade förberedelse i en av bottenvåningens salar hade jag sällskap av nyfikna husandar. Under den avrundande frågestunden pratades det både med och om dem. Och jag säger,
Alla gäster just lika välkomna!
 


Det blev en fantastiskt vacker novemberkväll, jag hälsar varmt tack för inbjudan Irene. Och, jag rekommenderar absolut ett besök på Husby Säteri. Nu dignar dessutom julbordet och om ni tittar in på deras instaflöde förstår ni att vägen inte bör gå förbi!!
 
Östergötland och Söderköping är för övrigt som hemtrakter! När jag tänker efter slöt jag en liten cirkel den där kvällen. Jag har bland mina mest spektakulära, fysikt andliga upplevelser från en annan vinternatt i Söderköping. Jag och några vänner välkomnade energi in i ett glas. Det är en ansenlig mängd år sedan, men mer om det en annan dag..

Anna

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln