samlade föremål av möten                            -morgonfilosofi-


Det lilla stilebenet fångat av morgonen.
I den här bilden ryms så många delar av mitt liv. I tid, plats och utveckling.
Ett litet pärlband av möten och minnen som skapat mening.
 


I begynnelsen var jag modedesigner. Ett av projekten under åren på Beckamn Desighögskola var i samarbete med NK. Pärlskapelsen hängades på ramen är en del av det. Den där lilla stingesten tog tre-fyra dagar att brodera. Den bars som armband då och gör även nu, då och då. Det finns dom som säger att meningen med livet är vackerhet. Vem är jag att säga att dom har fel?
Ett litet andligt uppvaknande och jag reste för första gången till Bali med en vän jag mött i eviga liv. En minnesvärd resa. Från den har jag med mig de små bergskristallerna. Det syns inte på bilden, men jag har aldrig sett klarare. Håller dem ofta i handen när jag arbetar. Power.
Ganeshan från Indien köptes i mångpack på nattmarknad hårt, hårt prutat. Det var en lång förhandling. Och en obeskrivlig resa. Möten. Där i all sin enkelhet beskrev de och fick mig att omvärdera, livet. Livsinsikter och kolera. Var på vippen att inte ta mig hem. Men ni vet, minnet. Selektivt. Det jag minns, är ögonen.
Den ockrarosa stenen är koda. Från svensknaturskog mitt i nuet plockad och gedd som gåva av de vackraste jag har. Kraftfullare än så kan naturen inte skapa. Och min mening finns i den där. 

Rikedom. Rikedom.
Med värme,

Anna
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln