Måndagsmorgon, måndagsmeditation, måndagsångest (?) och måndagspepp!


”Gör det roligaste först”
I en lada tillsammans med 28 kvinnor och två män (alltid samma fördelning) skakade jag av frigörelse. Bob Hanson ledde oss att under en helg släppa alla begränsningar för att kunna skriva fritt. Och andas. Och kanske så småningom leva?
Till hög vibrerande musik skakade han rytmiskt i mitten av rummet och vi andra blundade och gjorde allt vi kunde för att skaka oss lika. För vem vill inte vara lika fri som Bob?
 
Inspirerande! Sedan, någon dag in i retreaten presenterade Bob några av ledtrådarna för att få ihop ett bokmanus. Gör det roligaste först.
Det är så enkelt. Så genialt!
Det betyder inte att vi inte gör alla dom andra sakerna också, dom trista. Men om vi tillåter oss att göra det roligaste först och efter det dammsuga, betala räkningar, hänga tvätt, storhandla.. Så har man med sig det mesta av batteriet in i det man längtar.

För mig var det genialt.
Jag är en av dem som levt ett liv där alla måsten bockats av först för att sedan, med restern-göra det roliga.

 

Måndagspepp, ordspråk, inspirerande quotes, spirituella quotes
Måndagspepp, ordspråk, inspirerande quotes, spirituella quotes
"Gör det roligaste först" ordspråk värt att brodera på bonad!
"Gör det roligaste först" ordspråk värt att brodera på bonad!


Andarna är de största supportrarna här. De hejar och applåderar. Äntligen fattar ni! Konstruktionen som innehåller alla livets måsten är just en konstruktion. Vi lever i den så visst behöver vi betala räkningarna och då och då klippa gräsmattan. Men som de flesta av oss lever har vi alldeles för lite fokus, tid och energi för det roliga.
 
Så kära, gör det roligaste först! Idag och hela veckan! Prova på hur det känns efter en dag när det roliga fått plats!
Om man varit borta från sitt roliga under längre tid kan det vara svårt att komma i kontakt med det. Svårt att veta vad det är. Och då är det gott att börja där. En stund innan man betar av måstelistan ställa sig frågan och sitta med den en stund.
Vad tycker jag är roligt?
Fina du, leta efter det!
 
Vad önskar du att du hade mer tid för? Är du i kontakt med det?
Och idag, kan du göra någonting av det först?
 
Med värme,
 
Anna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln