Så vet Du att själen guidar Dig i beslut + glöm inte bort att skicka tankar, frågor o reflektioner i bokklubben


Egentligen vet man.
Det där tillståndet när man rådfrågar. Om och om igen med vänner och kollegor och familj men i ärlighetens namn lyssnar man inte särskilt väl på deras svar. För man vet. Man har bara inte kommit till skott att fatta beslut och gå till handling. Kanske en osäkerhet hängandes i tanken som gör att beslutet far hit och dit trots att man där inuti, redan vet. Knepigt.
Man kan referera till magkänslan. Det högre jaget. Eller själen och att man där inne vet och bär sina svar. Och att man hör dem, när man är i kontakt med sig.
 
Ibland har det hänt att jag satt ord på frågan jag velat om än en gång till någon ny stackare som lyssnar tålmodigt och det samtidigt gått som en våg av ”skärpning” genom kroppen. Om inte förr så har jag vetat då, att själen fått nog. Att jag bara ska sluta hålla på. Och lyssna. Inåt.
 

Hur du vet att själen guidar dina beslut, magkänslan, ditt högre jag, själen
Hur du vet att själen guidar dina beslut, magkänslan, ditt högre jag, själen

Det finns några tecken på att du är i kontakt med dig när du fattar dina beslut. I kontakt med magkänslan. Med det sanna i dig. Själen. Några av dem är:
 
* Du känner klarhet när du tänker på beslutet.
 
* Tanken om beslutet släpper inte, du fortsätter att tänka på det.
 
* Du upplever saker, händelser, tecken på att det är din väg framåt, synkronicitet.
 
* Du känner att du växer med beslutet.
 
* Och när du sätter rädslor åt sidan VET du att det är rätt beslut för dig.
Du bara vet.
 

Hur du vet att själen guidar dina beslut, magkänslan, ditt högre jag, själen, Arthur Findley College
Hur du vet att själen guidar dina beslut, magkänslan, ditt högre jag, själen, Arthur Findley College


Påminner om meditation som det främsta verktyget att vara i kontakt med sig för att kunna höra sig. Och att övning stärker kommunikationen.
Reflektion, att bygga tillit till sig själv borde införas som ett ämne i grundskolan!

Jag höll några tidiga morgonsessioner igår från England innan jag plockade ihop det sista och packade in mig i den väntande taxin. Solen var fortfarande mjuk.
Smaskade högt på den, på de sensenhöstiga rosorna som fortfarande höll i, murgrönan runt de uråldriga träden och känslan av tacksamhet över att fått uppleva kompetenta lärare, öppna medresenärer, serverad mat tre gånger om dagen (bara det...) och veckans otroliga sensationer.
Tillbaka på flygplatsen hade jag sällskap av nyfunnen som med sitt leende förgyllde timmarna i folkhavet. Totalt tillbaka i verkligheten. Det brukar kännas mer främmande men den här gången just som det skulle.
Och så drack vi äntligen äntligen kaffe som rev till lite!

Flyget blev försenat och jag som skulle möta upp sonen och ta oss direkt in i musikupplevelse fick ta till Collins budskap i skarpt läge. Kärlek, medkänsla och förlåtelse. Och tänk, vi hann. 
 
Med värme,
 
Anna

Ps….
I besluten, det är tanken som ställer till det. Däri ligger rädslorna skapade av tidigare erfarenheter, människors tyckande, andra människors känslor och livets alla praktiska omständigheter.
Att öva i att distansera tanken och granska vad som är verkligt blir således vidareutbildningen!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln