Synkronicitet. Vad är det, hur uppstår den & vad betyder det egentligen när vi möts av den?

Inom olika andliga traditioner har människan pratat om synkronicitet.
En korrelation med det som händer i den inre världen med det som händer i den yttre.
Sammanhang som ligger utanför slump och sannolikhet och som följer dig, över tid. En upplevd kommunikation med ditt högre jag, universum och/eller det gudomliga.

Begreppet myntades av psykologen Jung tidigt 1900-tal och kan förklarades som meningsfulla sammanträffanden.
 

Synkronicitet, Meningsfulla sammanträffanden, Tecken
Synkronicitet, Meningsfulla sammanträffanden, Tecken


Hur uppfattar man synkronicitet?

Du funderar på en specifik ide och hittar helt slumpmässigt en bok eller tidningsartikel som behandlar ämnet.
Du tänker på en person som du inte träffat på länge och som du inte pratat om på ett tag och plötsligt dyker personens namn upp i oväntade sammanhang, en ny programledare med samma namn, barnens lärare visar sig hete detsamma osv.
Du känner dig ledsen och slår på radion som spelar exakt den låt som du och/eller en nära vän brukat spela för att få tröst eller du hör en textrad som ger svar på frågor/tankar/funderingar.

Det du planerar för, längtar efter, vill manifestera blir synligt omkring dig i tidningsreportage, gamla vykort på loppisen, grannens samtalsämne under föreningens städdag.
-Nämän IGEN, kan susa förbi i tanken. Vad märkligt…
Eller inte, viskar jag.
 

Synkronicitet, Meningsfulla sammanträffanden, Tecken, Har du upplevt synkronicitet? Berätta gärna!
Synkronicitet, Meningsfulla sammanträffanden, Tecken, Har du upplevt synkronicitet? Berätta gärna!


Vad betyder det du ser? Synkronicitet är subjektivt och det är din tolkning av det du upplever som är svar på frågan vad dessa upplevelser betyder och vill säga dig.  Så, vänd frågan inåt. Får du inget tydligt svar fortsätt att söka det.

För mig ger synkronicitet känslan av att jag är på rätt väg. Att jag förstår. En känsla av bekräftelse om att jag har är i synk med ett större sammanhang och att jag inte är ensam.
Jag hade under veckan innan Harmoniexpo pratat med omvärlden om meditation. Hur fint verktyg det är och varför. Att det är det främsta verktyg jag rekommenderar för att kunna höra sig själv. På mässan (Harmoniexpo är en mässa för spirituellt och andligt intresserade) skulle jag lyssna på en livesändning i vilken Benny Rosenqvist skulle podda tillsammans med Helena-Magdalena Ivekrans. Men, det visade sig att Helena blivit sjuk och i sista stund behövt vara kvar hemma och på scenen stod Benny själv och improviserade.
Hans topic blev:
(trummvirvel)
Meditation och dess fördelar för välbefinnandet!
Jag log i publiken och sa tack. Till vem? Mitt högre jag, universum Och det gudomliga…
 
….i morse såg jag åter igen en tom toapappersrulle i hållaren och det var efter att jag hade hunnit kissa, det däremot är tecken på någonting annat!
 
Simsalabim,

Anna
 
Ps… Dagens glädjetjut är förmiddagens poddinspelning, ”Mitt i livet Podden” med Malin Gramer och Jessica Lasses. Det ska bli så roligt att prata andlighet och livsinspo med dessa två glädjespridare! Sänds efter årsskiftet, påannonserar när det är dags! Kärlek!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln