Lucia, ljusets Magi & Tecken på att du är en gammal själ


Nu tänds ljusen runtom och vi kliver upp tidigare för att klä oss i vita särkar och sätta ljus i hår.
En gång har jag varit lucia. På folkis nere på ön. Plockade stearin ur längderna hela julen men det var värt varenda litet pill (och uppeldat hårstrå). För tycker om det där. Med traditioner med rötter i både i det religiösa och folkliga och det magiska i att hedra ett helgon från svunnen tid som symboliserar ljusets seger över mörkret.
Den 22 dec börjar det bli ljusare igen….fler minuters dagsljus om var dag.
Det som kan kännas ändlöst, mörkret, är ändligt.
 
Jag tycker också om lussebullar och pepparkakor till frukost. Och varm choklad med vispad grädde.
Och att börja dagen med mjuk musik med hopp i.
Så, god lucia fina.
 
Med värme,
 
Anna

Ps…
Finns det gamla och unga själar?
Upplevelsen har följt mig sedan jag var ett barn och jag svarar, ja.
Hur det kommer sig? Kan en själ i sig själv leva flera gånger eller är det så att en själ kan vara en mixmatch av energi som har hängt med i flera omgångar? Det finns intressanta teorier och tankar.
Jag har fått och får tydliga bilder och indikationer på att jag har levt tidigare, i en annan fysisk kropp. Det utvecklar jag i ett annat inlägg. För idag stannar vi vid detta,
tecken på att du är en gammal själ:
 

Tecken på att du är en gammal själ, Reinkarnation, Återfödelse, Ande, Energikropp, Livsinspiration
Tecken på att du är en gammal själ, Reinkarnation, Återfödelse, Ande, Energikropp, Livsinspiration


Intuitiv visdom
Känslan av att du har en djup inre visdom och förståelse för livets komplexitet utan att du nödvändigtvis har egna konkreta erfarenheter från det här fysiska livet. Du upplever kunskap som du själv inte kan förklara. Kan visa sig genom att människor vänder sig till dig och ber om råd, att du uppfattas klok och bra att prata med även om sådant du själv inte har upplevt.
 
Attraktion till gamla kulturer och tidsepoker
En dragning till och intresse för historiska perioder eller gamla kulturer som om du hade en egen personlig koppling till dessa tider. Längtan efter dess musik, klädnad och kanske till och med mat? Symbolik kopplad till dessa i olika former kan kännas naturlig och du kanske förgyller livet här med någonting därifrån.

Oberoende tänkande
En tendens att ha ett oberoende tänkande och förmågan att se saker och händelser ur ett större perspektiv. Kanske har du svårt att finna dig i att leva inom ramen i den kultur du befinner dig. Kanske ifrågasätter du samhällsstrukturer och normer. Ett filosofiskt intresse kan ingå.
 
En stark känsla och upplevelse av att du har levt tidigare
Kanske har du genom livet upplevt att du känner till platser som du tidigare inte varit på eller att du redan känner människor som du möter för första gången. Kanske får du minnesfragment som inte härstammar från det här livet?
 
Medfödd talang
Att du redan som liten hade en uttalad självklar kunskap inom något område som tex. Musik, språk, konst, matematik osv. När det känts som att du snarare öppnat upp din kunskap igen än lärt dig ny.

Som ung var du uttråkad av livet
Allt det dina vänner gick igång på att testa för första gången kändes lamt och som att det till och med kvittade. Det kan ha lett till känsla av meningslöshet i perioder (om du är där nu flikar jag in och hälsar-fyll på livet kära med det du kan känns nyfikenhet inför, det finns, när vi söker).
 
Oförklarliga rädslor
Vi bär alla på rädslor av olika slag men rädslor som inte härstammar från någon händelse i det här livet som kan förklara varför kan vara ett tecken på att du upplevt skrämmande händelser tidigare som du bär intuitiva minnen av.

”Hemlängtan”
Att du längtar efter och söker efter ”din plats” vilken nödvändigtvis inte är den du fötts och/eller levt på i det här livet. Har många gånger mött människor som ”hittat hem” i helt andra kulturer och delar av världen både i min privata gemenskap och i samtal med gäster. Som att själen återförenats med ”sitt hem”.
 
Känner du igen någon av dessa?
Upplever du att du varit här förut eller att du är här för första gången?
Och om du levt tidigare, vilken tidsepok anar du då?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln