Om neandertalarens behov av att ligga under en filt & vila ifatt sig & några första om Kalla Faktas granskning


Det tog någon dag in i det nya året innan kroppen pep stop och tvärnitade. Efter ett intensivt december var det väntat men det är ändå aldrig lägligt. Såklart. Har lärt mig att ta det med ro. Lägga mig under en filt. Och vila.
Det har jag gjort.
Tittat på serier i långlopp. Många. Och när jag hade ätit upp precis alla rester köpte jag affärens av fikon och chokladaskar. Japp. Det är sånt som hjälper. Under filten.
 
Människor med långa utbildningar har på senare år lärt oss teorin om att det är primaten i oss som reagerar efter perioder av stress. Att urtidsmänniskan som kroppen fortfarande är, efter jakt eller fara (stress) behöver vila och återhämtning för att rensa ur stresshormonerna och neutralisera sig för att bli redo för en ny säsong. Det känns inte främmande.
 
I förrgår vaknade jag, satte fötterna mot golvet och började ana att den var klart. För den här gången. Storvilan.
Plockade undan julen (som känts lite för kort), storstädade (fortfarande i pyamas) och rök salvia i varenda vrå. Vips. Fredagsmorgon och tillbaka.

Hur har ni haft det?
Hur har året börjat hos er?
 

Vikten av återhämtning och vila
Vikten av återhämtning och vila


I en städpaus under gårdagen tittade jag på den omtalade granskningen av ljusarbetare.
Kalla fakta.
Jag skriver mer om programmet i ett separat inlägg men till er som skickat frågor här och via de sociala kanalerna svarar jag övergripande. Jag satt med en klump i magen när jag tittade på programmet och är djupt ledsen över hur aktörer formulerar sin trosuppfattning som läror vilka de predikar så omdömmeslöst.
Jag ska titta igenom den igen och formulera mina tankar.
 
Med värme och ett återhämtat och nystädat sinne,
 
Anna
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln