Kraftfulla verktyg & tekniker för Andlig Utveckling


Den där tisdagen jag berättar om då och då som drog undan mattan när min moster plötsligt stod i hallen (om du vill läsa om den finns den här…) efter att ha varit död i 15 år, den kastade in mig på en resa av andlig utveckling.
Jag hade vare sig kunskap om eller erfarenhet av att praktisera andlighet.
Ja. Eller det kanske inte är helt sant förresten.
Rent själsligt intuitivt gjorde jag saker som jag senare förstod främjade den även innan men det var liksom ”art by accident”.

När jag började lära mig så utforskade jag alla tekniker jag kom över. Några föll platt och några häpnade mig. Tänker att nyfikna behöver göra det. Utforska, prova och testa för att känna vilken verktygslåda som passa en bäst. När man vill ta nästa steg implementera några grundläggande och hålla i. För andlig utveckling är ingen sprint. Det är ett maraton.
Ett underbart, berikande, meningsfullt långlopp!
 
Några förslag kommer här. Välj och vraka. Eller prova alla.
 


1. Meditation
Grunden. Fundamentet. För att kunna höra behöver vi öva på att lyssna. Regelbunden meditation stärker den förmågan genom inre lugn, närvaro och ökad medvetenhet om sig själv och omgivningen.
 
2. Självreflektion
Dedikera tid för reflektion för att utforska sina egna värderingar, övertygelser och livsmål. Vad är dom, varför och är dom sanna? Det kan vara som en tanke i stunden eller strukturerat med dagens skrivna fråga/reflektion. Övning för att formulera det i dig som finns innanför tankesnurret och lyfta perspektivet. Varför? Insikt är första steget till utveckling.
 
3. Studier av andlig litteratur
Utforska böcker och texter som handlar om andlighet och personlig utveckling för både kunskap och perspektiv.
Ps… Som alltid, förbli öppen men behåll dom kritiska glasögonen på.

4. Energitekniker
Utforska metoder som reiki, tai chi eller andra former av energiarbete för att balansera kroppens energiflöden. Allt hänger samman. Kropp, sinne och själ. Som alternativ och eller komplement till yoga och meditation.
 


5. Kreativitet
Få kontakt men, undersök och uttryck ditt inre genom kreativa aktiviteter som konst, skrivande eller musik. Vi kallar det ibland ”kreativt flow”, när tiden försvinner och ”det bara händer”. Du är i kontakt med och ger det tillåtelse och utrymme för det inre av dig, som en aktiv meditation.

6. Yoga och andningsövningar
Yoga kombinerat med andningsövningar kan hjälpa till att skapa balans mellan kroppen och själen, det fysiska och själsliga. Ser det som en fysisk form av meditation vilket passar vissa bättre.
 
7. Möt likasinnade
Delta i samtal med andra som strävar efter och undersöker andlig utveckling för att dela erfarenheter och få nya perspektiv och insikter. Idag finns det ett stort utbud av olika möjligheter både i peson och digitalt. Välj aktör och grupp noga och om du möter obehag kliv ur och byt sammanhang.

8. Naturens kraft/energi/kontakt
Tillbringa tid i naturen för att uppmärksamma, lära dig om och ta emot skiftningar i energi.
Men också för att medvetet eller omedvetet rensa ur och fylla på din energikropp.

9. Praktisera tacksamhet
Fokusera på det positiva och öva tacksamhet både för att skapa en positiv energi och ett öppet sinne. Ren tacksamhet skapar ren energi. Det är den vi vill arbeta med.
Ps…Borde införas som en kurs i grundskolan.
 
Och så en provocerande jäkel:
10. Möt motgångar med öppenhet
Betrakta utmaningar och motgångar som en del av din andliga tillväxt och som möjligheter till lärande. Utmanande tanke? Absolut. Den tar tid att smälta och jag får arbeta löpande med den. Men ordet tillit som är förknippad med den här punkten är genomgående och twisten när den smälter in en stor frigörare.
 
Att arbeta på sin andliga utveckling är en personlig resa och i första hand är den till för livet här och nu.
När jag med erfarenhet tänjer mina förmågor kan jag få riktigt spejsade uppleveler men metoderna ovan är de som förankrar mig i det faktiska här. Som gör att jag upplever livet så mycket mer.
Och som bonus kommer lugn, glädje och en jäkla massa bra o ha insikter. Utveckling av anden.
 
Praktiserar du redan några av dem?
Är du nyfiken på att prova?
Och är du redo, knyt skosnörerna levlar vi!
 
Med ett vibrerande klangljud,
 
Anna
 

Ps… På vägen kommer ditt andliga team stå med blåbärssoppa, bajamajor och hejjarop så in i mål glada för varje steg du tar! Hepp!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln