Tidigare liv, 3 Tekniker för att utforska dem + fobin som kommer ur mitt senaste…


Jag befinner mig i en tid i vilken jag burit kläder som snörts åt och gjort det svår att andas.
Någon har knuffat fram mig och jag befinner mig inför en mobb. En stor grupp människor.
Alla är skitiga. Och ingenstans ser jag färg.
Den leriga marken sipprar in genom det jag har om fötterna som känns för mjukt för att vara skor från nu.
Jag halkar och när jag tar emot mig glider handen iväg över den kalla kladdiga marken. Känner hur tungt det är. Klädernas lager sugs fast.
Överallt ljud av höga röster. Jag hör inget språk men dom hejjar, ropar, översköljer mig där, när jag inte längre orkar ta mig upp, resa mig.
Sedan smäller det till.
Mot huvudet.
Någonting väldigt stort faller tungt över mitt huvud. Det gör inte ont men medvetandet håller i sig tillräckligt länge för att jag ska höra ett ljud innan jag plötsligt svävar ovanför bilden.
 
I själva verket befinner jag mig i en fåtölj i ett rum som snarar ser ut som ett väntrum till en tandläkarmottagning än en för samtal, men i samtal sitter jag, i en regressionssession.
Man kan inte säga att jag sover. Inte heller att jag är helt vaken. Någonstans mitt i mellan upplever jag genom inre bilder, hörsel och känslor en film ur ett liv i vilken jag är huvudrollen. Men det är en annan film. Än det liv jag lever nu.
 
Är det ett tidigare liv vi får fatt i?
Det finns inte vetenskapligt stöd för existensen av tidigare liv eller tekniker för att nå kontakt med dem. Än. Men, när jag vaknat till ur mitt semihypnotiserade tillstånd och sätter ord på upplevelsen förklarar vi den med det. Och kanske är det så. Vi är många som lever med upplevelsen av att vi har levt tidigare.
 
Jag har skrivit ett inlägg om tecken på att du är en gammal själ. Som tex omotiverade fobier, färdigheter du inte övat i det här livet, stark kärlek för vissa tidsepoker, faktiska minnesfrekvenser. Jag har levt med flera av dem sedan jag var barn och har under det här livet fått förnimmelser av olika sammanhang svunna ur historiska och geografiska tider och platser.
 
Hur kan man göra, om man är nyfiken på att prova att utforska potentiella minnen och upplevelser från ett tidigare liv?
 


Regressionsterapi

En terapeutisk hypnosmetod som används för att utforska och bearbeta tidigare upplevelser och minnen, både från den nuvarande barndomen och livstrauman men tekniken är också den främsta för att få tillgång till tidigare liv. Terapeuten försätter klienten i ett hypnotiskt tillstånd, (ett förändrat medvetandetillstånd som kan förklaras som en fördjupad koncentration) i vilket de tillsammans återkallar specifika händelser och minnen som de sedan kan sätta ord på, förstå och bearbeta.
 


Drömtydning

Vi kan använda våra drömmar som en källa till att få insikter om möjliga tidigare livsupplevelser och känslor. Tekniken inkluderar flera steg i vilka man börjar med att dokumentera sina drömmar i tex. En drömjournal. Detaljer om platser, personer, känslor och händelser. Efter en tid kan man identifiera mönster eller teman som återkommer och använda dessa för att utforska specifika områden vidare under kommande sömn.
Det finns även professionella drömterapeuter som kan hjälpa till att tolka och kartlägga drömmar kopplade till tidigare liv.
 


Djupa meditationstekniker

Guidade meditationer eller visualiseringar specifikt utformade för att utforska tidigare liv kan också användas för att nå och upptäcka dessa minnen. Ofta försätter de oss i en djup meditation i vilken vi sedan guidas att utforska och observera platser, historiska scener, händelser, känslor och intryck.
 
Och du, upplevelserna är subjektiva och varierar från person till person. Närma dig dem med öppenhet och sund reflektion.
 
 
Någon raljerade skämtsamt om det att Medium ofta hänvisat till att just DU tidigare levt ditt liv som Kleopatra, Moder Theresa eller Marilyn Monroe. Hur sannolikt är det att många av oss levs som ”storheter” innan detta?
Jag höjer ett ögonbryn, svar åter att detta vet vi inte, men OM det är så att vi lever fler liv så har ju någon av oss faktiskt levt som just dem!
 
 
Upplever du att du har levt tidigare?
För länge sedan eller nyligen?
Upplever du att du minns någonting ur det livet?
Blir du nyfiken på att prova en regressionshypnos?
 

Med ett vrålöppet sinne,
 

 
Anna
 
 
Ps… En mindre angenäm upplevelse är den att jag även levt ett liv som tung missbrukare.
Det är kopplat till tidigt 70-tal så jag anar att det var det senaste, innan jag kom hit.
Inte lika charmigt som Kleopatra. Men tillräckligt lärorikt för att jag fobiskt inte kunde sova med armvecken utvecklade
förrän i sena 30-års åldern…

Om du vill läsa inlägget om hur du vet att du är en gamal själ så finns det här...

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln